header.back to home

Alle leerlingen moeten met de nodige boeken op de schoolbanken kunnen zitten op 1 september. Ook de leerlingen van wie de ouders financiële problemen hebben. Dat is de droom die we mee willen realiseren met de Boekencheck. 

Wat is de Boekencheck?

Heel wat leerlingen hebben niet de mogelijkheid om bij de start van het jaar alle nodige boeken aan te kopen. In de week 15 september tellen de Vlaamse en Brusselse secundaire scholen hoeveel leerlingen in het Nederlandstalig onderwijs zonder boeken op de schoolbanken zitten. Laat daarom jouw school ook meetellen!

Doe mee!

Moedig je school aan om zich via de website www.boekencheck.be aan te melden als meetellende school en deel te nemen aan de boekencheck!

Waarom moet je school zeker meetellen? 

  •  Om het probleem in de school in kaart te brengen zodat iedereen samen op zoek kunnen gaan naar oplossingen, want alle leerlingen verdienen de beste leerkansen.

  • Om de leerkrachten te sensibiliseren rond armoede.

  • Om het probleem op Vlaams niveau zo goed mogelijk in kaart te brengen. We hopen om goede informatie te verzamelen zodat we samen stappen kunnen zetten naar een scenario waar álle leerlingen het nodige schoolmateriaal hebben op 1 september.

Bekijk alle info op www.boekencheck.be

Ook interessant...

Kansen op school

Na decennia blijken de kansen in ons onderwijs nog altijd ongelijk verdeeld. Leerlingen uit kansengroepen blijven vaker zitten, zi...
Advies