header.back to home

Soms lijkt de coronacrisis het hoofdthema op onze agenda. Maar gelukkig is er meer dan dat. Tijdens de verkiezingen in 2020 stemden jullie massaal op thema's die de Vlaamse Jeugdraad op de agenda voor de komende drie jaar moesten plaatsen. Die drie thema's zijn:

  • Klimaat

  • Gelijke Kansen

  • Goed in je Vel

Op 10 maart starten we met onze adviestrajecten. Wees erbij, als nieuwe vrijwilliger of ervaren stem!

Prioriteiten Kick-off

Kick-Off

Op 10 maart organiseren we de Kick-Off van onze drie thema's. Overdag gaan we samen met jullie op zoek naar input, meningen, standpunten en stemmen over onze thema's en hoe we die gaan invullen. In verschillende breakout rooms bepalen jullie zelf hoe de thema's worden ingevuld en waarop we met de Vlaamse Jeugdraad moeten inzetten.

De Kick-Off laat je kennis maken met onze thema's, maar is volledig vrijblijvend. Na de kick-Off kies je zelf of je je verder wil engageren in een werkgroep van een thema.

Dit online evenement is enkel toegankelijk voor vrijwilligers. Nog geen vrijwilliger, maar wel zin om erbij te zijn of benieuwd naar onze werking? Sluit je dan aan bij onze Facebookgroep en word vrijwilliger.

Kick-Off Talks

Na een hele dag zelf overleggen en brainstormen laten we de experts aan het woord. 1 expert en 1 beleidsmaker per prioriteit kruipen samen met een groep jongeren in een break-out room op zoom.

Experten en beleidsmakers worden vragen voorgeschoteld die vrijwilligers in de namiddag per prioriteit hebben beslist. Tijdens het gesprek zal er ook ruimte zijn om vragen te stellen.

De Kick-Off Talks zijn open voor iedereen die geïnteresseerd is.

Twijfel je nog?

De Kick-Off van de prioriteiten is slechts de start van een paar werkgroepen. Naast die werkgroepen zijn er nog heel wat andere manieren om jezelf binnen de Vlaamse Jeugdraad te engageren. Zet alvast de eerste stap en word lid van onze Facebookgroep. Onze vrijwilligerscoach Jo vangt je op en vertelt je alles over een engagement bij de Vlaamse Jeugdraad.

Ook interessant...