header.back to home

De verkiezingsperiode komt eraan! Om al onze kandidaten klaar te stomen organiseren we een volledige campagnedag, waarin we jullie onderdompelen in wat het is om kandidaat adviseur te zijn, hoe je stemmen ronselt en wat we bij de Vlaamse Jeugdraad allemaal doen.

De planning!

11.00 – 11.30 Verwelkoming in De Markten
11.30 – 12.30 Bootcamp 1
12.30 – 14.00 Lunch + side events
14.00 – 15.30 Bootcamp 2
15.45 – 16.46 Bootcamp 3
17.00 – 17.30 Externe communicatie + afsluiter

Wat staat er op het programma?

Kandidaten zullen verschillende bootcamps kunnen volgen. Daarnaast voorzien we voor elke groep 2 side-events.

  • Bootcamp Voorstelling (voor alle groepen): Iedereen zal aan zijn voorstellingtekstje kunnen werken dat op de website verschijnt naast je kandidatenprofiel. We helpen je hier op weg met de nodige tips and tricks.

  • Bootcamp Kiesperiode (voor alle groepen): Stemmen stemmen stemmen: Alles over het hoe en wat tijdens de kiesperiode, we kunnen al meegeven dat we een Kiescaravaan voorzien! Dus al jullie wilde plannen zijn hier meer dan welkom. In deze bootcamp bespreken we ook de stemprocedures verder in detail.

  • Bootcamp Jeugdwerk (enkel voor jeugdwerk): Voor de jeugwerk-kandidaten loopt de kiesperiode toch wat anders. We vertellen je hier alles over onze #100vande100-campagne en de samenwerking tussen de Adviesraad en de Commissie Jeugdwerk

  • Bootcamp Sociale Media (enkel voor jongeren): De komende weken zullen jullie in campagnemodus zitten, we bieden een online social media pakket aan en helpen je graag op weg hoe je jezelf als kandidaat via sociale media in de picture zet.

Daarnaast krijg je de kans om tijdens enkele side-events je nog beter voor te bereiden op de kiesweken! Je zal er de volgende zaken kunnen doen:

  • Je kandidatenfoto te laten nemen door een professionele fotograaf.

  • De speciale ontworpen kandidaten-merchandise op te halen.

  • Q&A met huidige adviseurs.

We sluiten de dag af met een crashcourse over externe communicatie naar pers, externen en op sociale media.

Ook interessant...

Met de Vlaamse Jeugdraad in de klas!

Dit jaar verkiezen we een nieuwe Vlaamse Jeugdraad. Maar wat betekent dat eigenlijk? Wel wij weten het én jullie binnenkort ook, w...
  • #Verkiezingen 2020
Nieuwtje
  • #Verkiezingen 2020
Event