header.back to home
Schrijf je in!
hackthecomm-fb-banner.png

Het klimaat, hoor jij er veel over of juist niet? Weet je niet altijd wat je moet denken van al die informatie? Zou je graag beter of anders geïnformeerd zijn? Zou je graag willen dat die informatie meer op maat wordt aangereikt?

De Vlaamse Jeugdraad, Forum des Jeunes en 11.11.11 nodigen je in samenwerking met andere partners uit op zaterdag 16 oktober voor een hackathon over het volgende thema: hoe zou de ideale communicatie over het klimaat voor en door jongeren eruit zien? Het doel? Vertrekken vanuit jouw beleving, jouw realiteit om samen met een honderdtal jongeren de basis te leggen voor een heldere communicatie over de klimaatuitdagingen.

Het doel is om tot concrete aanbevelingen en richtlijnen te komen die daarna overgebracht zullen worden aan de verantwoordelijke politici, de pers, middenveldorganisaties maar ook aan Youtubers, influencers, … Kortom, iedereen die bekommerd is om de klimaatzaak en die zich wilt inzetten voor een betere communicatie hierover.

Wat staat er op het programma?

10u00 Onthaal en introductie

11u00 - 12u15 Eerste workshop

12u15 Lunch

13u00 - 14u15 Tweede workshop

14u15 Gezamenlijke sessie

15u00 Drankje achteraf

De workshops

  • (Stampmedia) Fake nieuws over het klimaatthema: waarom kan het zich makkelijk verspreiden?

  • (Globelink) De klimaatboodschap: Hoe kunnen we meer (en nog beter) communiceren over klimaatverandering en de SDG's met jongeren? En hoe bereiken we diegenen die niet overtuigd zijn van de klimaaturgentie?

  • (Act4Change) Is er sprake van klimaatmoeheid? Hoe kunnen we klimaatenthousiasme aanwakkeren onder jongeren? We staan stil bij het concept klimaatmoeheid , maar gaan al heel snel actief en oplossingsgericht aan de slag.

Ook interessant...

The25Percent: bepaal mee de toekomst van Europa

Stuur je ideeën in voor de Conferentie over de Toekomst van Europa.
  • #Participatie
Nieuwtje

Schrijf je nu in voor #HACKTHECOMM

Een hackathon over jongeren, klimaat en media.
Nieuwtje

Herbekijk #HLPF2021Belgium

Herbekijk het officiële Belgische side-event van het High Level Political Forum.
  • #Internationaal
Nieuwtje