header.back to home

Op 7 juli om 19u vond het officiële Belgische side event op het High Level Political Forum plaats. Het High-level Political Forum is het centrale platform voor de Verenigde Naties waarin ze SDG (Sustainable Development Goals ofwel Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen) en de agenda van die SDG tegen 2030 opvolgen. Jaarlijks komen de Verenigde Naties samen op het High level Political Forum om het over die 17 SDG's en hun voortgang te hebben.

Dit jaar werd het side-event opnieuw georganiseerd door de Belgische VN-jongerenvertegenwoordigers, samen met onze collega’s uit Nederland, Duitsland, Zweden en Ierland en internationale instanties die jongeren vertegenwoordigen (World Youth for Climate Justice, UN Major Group for Childeren and Youth en YOUNGO). 

Het thema van het side-event is klimaatrechtvaardigheid en de link tussen klimaatopwarming en mensenrechten. Het is zeer duidelijk dat klimaat een grote impact heeft op de huidige wereldwijde uitdagingen zoals armoede (SDG 1), welzijn (SDG 3), inkomensongelijkheid (SDG 8 en 10) en genderongelijkheid (SDG 5). Vooral mensen in eerder kwetsbare contexten worden bijzonder hard getroffen. Ook alle wereldleiders zijn het over bovenstaande effecten eens maar rond wat overheden hiertegen kunnen (of moeten!) doen is nog geen duidelijke consensus. Tijdens ons side-event bekijken we of en hoe het internationaal recht hier meer duidelijkheid kan bieden.

Herbekijk de volledige livestream hieronder!

Ook interessant...

Wij organiseren het officiële side-event van het High Level Political Forum.

Kijk op woensdag 7 juli mee naar het het online event over klimaatverandering en mensenrechten.
  • #Internationaal
Nieuwtje