header.back to home

De Europese Unie roept al haar burgers op om deel te nemen aan de Conferentie over de Toekomst van Europa. Deze conferentie is uitgebreider dan het woord doet vermoeden. Het is een project gedurende een jaar lang, waarin de EU zichzelf wil heruitvinden. Om dat te doen, willen ze luisteren naar hoe burgers het ideale Europa zien en wat ze verwachten van de Unie in de toekomst. Gezien de toekomst net de jongere generaties treft, moeten we deze kans grijpen om een Europa te vormen op basis van de wensen en ideeën van jongeren.

Internationaal Europa

Om ons een handje te helpen, lanceert het Europees Jeugdforum het “The 25 Percent”-project. Dit is een platform dat jongeren de tools en middelen geeft om hun stem te laten horen aan de Europese beleidsmakers. Ze verzamelen ideeën via hun website die ze via evenementen bespreken en omvormen tot concrete eisen. Het project zorgt ervoor dat jongeren via een gemakkelijkere weg hun stem kunnen laten wegen op de Conferentie, en dus op de vorm van toekomstig Europa.

Lees meer over The 25th Percent of stuur meteen je idee in via de knoppen hieronder!

Ook interessant...

Klimaatbeleidsplan 2021-2030

In juli 2018 vroeg het kabinet van de Vlaamse minister van omgeving, natuur en landbouw om het advies van de Vlaamse Jeugdraad ove...
Advies
  • #Beleid
Event

Wij organiseren het officiële side-event van het High Level Political Forum.

Kijk op woensdag 7 juli mee naar het het online event over klimaatverandering en mensenrechten.
  • #Internationaal
Nieuwtje