header.back to home
Schrijf je in!

Desinformatie is een oud fenomeen. Bij elke crisis duikt nepnieuws op en proberen de verspreiders ervan twijfel te zaaien over bijvoorbeeld wetenschappelijke inzichten. Bij de klimaatcrisis is het niet anders. Tijdens deze sessie ontdek je wat fake news is, waarom het zo hardnekkig is en vooral wat je eraan kan doen.

Wees er zeker bij en schrijf je in!

Wat is HackTheComm?

De werkgroep Klimaat werkt aan een advies over klimaatcommunicatie en -educatie. Daarvoor gaan we in gesprek met jongeren, journalisten, communicatiewetenschappers, jeugdinformatie-actoren, onderwijskoepels en anderen om hun advies vorm te geven.

De werkgroep organiseert drie “HackTheComm”-workshops om dieper in te gaan op bepaalde termen en thema’s die aan bod zullen komen in het advies. De inzichten van de deelnemers zullen rechtstreeks bijdragen aan ons advies. De concrete aanbevelingen en richtlijnen zullen daarna overgebracht worden aan de verantwoordelijke politici, de pers, leerkrachten, middenveldorganisaties maar ook aan Youtubers, influencers, … Kortom, iedereen die bekommerd is om de klimaatzaak en die zich wilt inzetten voor betere communicatie hierover.

Ook interessant...

Schrijf je in voor de HackTheComm workshops!

De werkgroep Klimaat wil samen met jou werk maken van sterkere klimaatcommunicatie.
  • #Klimaat
  • #Internationaal
Nieuwtje