header.back to home

Zin om mee je schouders te zetten onder klimaatcommunicatie in de strijd voor onze planeet? Schrijf je in voor onze hackathons!

De werkgroep Klimaat werkt aan een advies over klimaatcommunicatie en -educatie. Daarvoor gaan we in gesprek met jongeren, journalisten, communicatiewetenschappers, jeugdinformatie-actoren, onderwijskoepels en anderen om hun advies vorm te geven.

De werkgroep organiseert drie “HackTheComm”-workshops om dieper in te gaan op bepaalde termen en thema’s die aan bod zullen komen in het advies. De inzichten van de deelnemers zullen rechtstreeks bijdragen aan ons advies. De concrete aanbevelingen en richtlijnen zullen daarna overgebracht worden aan de verantwoordelijke politici, de pers, leerkrachten, middenveldorganisaties maar ook aan Youtubers, influencers, … Kortom, iedereen die bekommerd is om de klimaatzaak en die zich wilt inzetten voor een betere communicatie hierover.

En jij kan ons helpen met het uitwerken van een sterk advies! Schrijf je in voor de drie workshops door Act4change, Globelink en Stampmedia en hack samen met ons de klimaatcommunicatie van nu, voor een betere planeet van de toekomst!

Fake news over het klimaatthema

Een workshop door Stampmedia

Ook interessant...

Advies bijkomende klimaatmaatregelen in het licht van het ‘Fit For 55-pakket’

We moedigen Vlaanderen met een advies aan om sneller te streven naar klimaatneutraliteit.
Advies

Klimaatbeleidsplan 2021-2030

In juli 2018 vroeg het kabinet van de Vlaamse minister van omgeving, natuur en landbouw om het advies van de Vlaamse Jeugdraad ove...
Advies