header.back to home
Schrijf je in!

'Klimaatmoeheid': het fenomeen waarbij mensen de berichtgeving rond het thema klimaat beu worden en zich niet langer gemotiveerd voelen om klimaatactie te ondernemen. Een grote uitdaging voor de klimaatbeweging en beleidsmakers.

Hoe kan je die klimaatmoeheid tegengaan en mensen blijven mobiliseren rond dé uitdaging van de 21e eeuw? 

Tijdens deze sessie onderzoekt Act4Change samen met jullie de mogelijkheden om, met de juiste communicatie, klimaatenthousiasme aan te wakkeren - het tegendeel van klimaatmoeheid dus. Verwacht je aan een hands-on workshop, tonnen inspiratie en een eindresultaat dat de wereld mag zien! 

Als voorbereiding van de sessie nodigt Act4Change je bijzonder graag uit op de masterclass Klimaat en Veerkracht.

 Waarom organiseren we deze workshops?

De werkgroep Klimaat van de Vlaamse Jeugdraad werkt aan een advies over klimaatcommunicatie en -educatie. Daarvoor gaan ze in gesprek met jongeren alsook journalisten, communicatiewetenschappers, jeugdinformatie-actoren, onderwijskoepels en anderen om hun advies vorm te geven.

De werkgroep organiseert drie “HackTheComm”-workshops om dieper in te gaan op bepaalde termen en thema’s die aan bod zullen komen in het advies. De inzichten van de deelnemers zullen rechtstreeks bijdragen aan het advies. De concrete aanbevelingen en richtlijnen zullen daarna overgebracht worden aan de verantwoordelijke politici, de pers, leerkrachten, middenveldorganisaties maar ook aan Youtubers, influencers, … Kortom, iedereen die bekommerd is om de klimaatzaak en die zich wilt inzetten voor een betere communicatie hierover.

Ook interessant...

Schrijf je in voor de HackTheComm workshops!

De werkgroep Klimaat wil samen met jou werk maken van sterkere klimaatcommunicatie.
  • #Klimaat
  • #Internationaal
Nieuwtje
  • #Internationaal
Nieuwtje
  • #Internationaal
Nieuwtje