header.back to home

Wat maakt jou dé ideale jeugdwerkadviseur?

nick

Net als de Vlaamse Jeugdraad lig ik al lang wakker van wat er leeft onder kinderen, (mijn mede) jongeren en in het jeugdwerk. Ik nam lokaal al engagementen op (jeugdraad, jeugdhuis, buurtsport…), maar wil me nu graag smijten op Vlaams niveau. De stem van jongeren hoog op de politieke en maatschappelijke agenda zetten is het doel. Beleidsmakers gefundeerde adviezen bezorgen en indien nodig op de vingers tikken is het middel. Dat doen met een sterk team van jongeren en jeugdwerkers is dé droom.

Vertel iets meer over jezelf.

Ik ben een voetballer die graag leest en met muziek bezig is. Samen met vrienden organiseer ik muziekevenementen in Aalst. Mijn jeugdhuiservaring komt daarbij goed van pas. Na wat omzwervingen keerde ik terug naar mijn geboortedorp. Daar woon ik samen met mijn vriendin en twee adoptiekatjes. Bijna alles interesseert me. Van zwarte gaten tot genetica, van geschiedenis tot AI en van taalkunde tot filosofie. Ik kan dus over vanalles meepraten, maar daar stopt het dan ook!

Wat zijn de ambities van jouw organisatie en wat is jouw rol daarin?

Formaat gaat voor meer en sterker open jeugdwerk. Om dit te realiseren ondersteunen we open jeugdwerkinitiatieven, streven we naar meer erkenning voor deze initiatieven en zijn we een veilige plek voor jongeren en jeugdwerkers om te bouwen aan een divers en innoverend open jeugdwerklandschap. Daarbij zetten we jongeren consequent centraal. Dat doen we met in totaal vijf teams. Met “mijn” team beleid(smakers) creëren we meer ruimte en erkenning voor open jeugdwerk en werken aan positieve beeldvorming van de sector.

In een notendop.

In 1991 geboren om te trekken aan de oren van beleidsmakers die jongeren niet willen horen. Met een passie voor sport, literatuur, muziek en jeugdwerk (duh!) en met een blind geloof in de kracht van de stem van kinderen en jongeren. Nu is’t aan ons!

  • Bemiddelaar

  • Strijden voor gelijke kansen

  • Psychisch Welzijn

aankondiging-verkiezingen.png