header.back to home

Bouw mee aan de brug tussen jongeren en politieke instellingen.

Via een open bevraging willen we weten wat voor openbare ruimtes jij nodig hebt om anderen te ontmoeten, over politiek te praten, besluitvormers te ontmoeten en projecten te organiseren die voor jou belangrijk zijn. Wil jij dat de EU meer inzet op digitale of fysieke overleggen met beleidsmakers, maar ook fora, enquêtes of bevraging, jongerenvertegenwoordigers of jeugdraden? Wat kan de EU doen om meer naar jouw stem te luisteren?

De Europese Unie heeft verschillende jongerendoelstellingen, die werden vastgelegd in 2018, waaronder nummer 9: "RUIMTE EN PARTICIPATIE VOOR IEDEREEN". Jouw antwoord op deze bevraging is van onschatbare waarde om de noden en mogelijkheden vanuit jongeren meer in kaart te brengen.

Deze bevraging gaat uit van Europese stuurgroep voor de EU-jongerendialoog. De leden daarvan zijn vertegenwoordigers van jongerenraden, ministeries van Jeugdzaken, het Europees Jongerenforum en de Europese Commissie. Alpha Vuylsteke is onze EU-jongerenvertegenwoordiger en hij spreekt vanuit de Vlaamse Jeugd op EU-niveau.

Lees meer over de bevraging.

Ook interessant...

Reisverslag: EU Youth Conference 2021, internationaal digitaal!

EU jongerenvertegenwoordiger Alpha en staffer Sophie schreven een verslag over de digitale EU Youth Conference van 2021.
  • #Internationaal
  • #Corona
Blog

Stel je nu kandidaat als nieuwe VN-jongerenvertegenwoordiger

We zijn op zoek naar twee VN-jongerenvertegenwoordigers. Stel je nu kandidaat voor Duurzame Ontwikkeling of Jeugdbeleid.
  • #Internationaal
Nieuwtje