header.back to home

De Vlaamse Jeugdraad zoekt twee nieuwe internationale jongerenvertegenwoordigers voor de Verenigde Naties (VN). Ben je tussen 18 en 30 jaar en heb je grote interesse in duurzame ontwikkeling of jeugdzaken op VN niveau en ben je bereid om je hier vol enthousiasme voor in te zetten? Wil jij twee jaar lang de belangen van Vlaamse kinderen en jongeren bij de VN verdedigen en jongeren hierover informeren en betrekken in je activiteiten? Dan is dit jouw kans! 

Wil je graag VN jongerenvertegenwoordiger worden? Vul dan voor vrijdag 26 februari, 18u het online kandidatenformulier in. 

Stel je vandaag nog kandidaat! 

VN Jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling

Klimaatbetoging

De Vlaamse Jeugdraad mag elk jaar een VN jongerenvertegenwoordiger afvaardigen naar een belangrijke duurzaamheidstop als het HLPF of de COP. Je hebt een plekje binnen de officiële Belgische delegatie. Je drukt samen met de VN-jongerenvertegenwoordiger van de Franstalige jeugdraad een jeugdige stempel op de discussies rond duurzame ontwikkeling en de implementatie van de Agenda2030 (SDG’s). Als jongerenlobbyist beïnvloed je de beslissingen die hierover door beleidsmakers worden genomen, zowel in Vlaanderen en België als op internationaal niveau. Voor het formuleren van je standpunten pols je bij Vlaamse kinderen en jongeren naar hun mening en baseer je je op de standpunten van de Vlaamse Jeugdraad. Onze huidige jongerenvertegenwoordiger is Reine Spiessens. Zij zal senior jongerenvertegenwoordiger worden in combinatie met de nieuwe vertegenwoordiger.
 
Je neemt deel aan interessante beleidsbijeenkomsten en seminaries, organiseert zelf participatieve evenementen en doet interessante contacten op! 
 
Heb je een grote interesse in of kennis van duurzame ontwikkeling en een jongerenvisie op de implementatie van de Agenda2030? Ben je bereid om je tanden te zetten in deze belangrijke materie en wil je de stem van Vlaamse kinderen en jongeren wereldwijd verdedigen? Stel je dan snel kandidaat voor deze buitenkans! 

VN jongerenvertegenwoordiger Jeugd.

2020-03-20 11_53_11-Belgian UN Youth Delegates???? (@belgianunyouthdelegate) • Instagram-foto's

De Vlaamse Jeugdraad mag ook dit najaar een VN jongerenvertegenwoordiger afvaardigen naar een belangrijke VN top waar jeugdbeleid op de agenda staat: de derde commissievergadering van de Algemene Vergadering van de VN. Je hebt een plekje binnen de officiële Belgische delegatie. Je drukt samen met de VN jongerenvertegenwoordiger van de Franstalige jeugdraad een jeugdige stempel op de discussies rond internationaal jeugdbeleid. De discussies zullen gaan over thema’s als jongerenrechten, SDG’s, diversiteit, jeugdwerkloosheid en participatie. Als jongerenlobbyist beïnvloed je de beslissingen die hierover door beleidsmakers worden genomen, zowel in Vlaanderen als op internationaal niveau. Voor het formuleren van je standpunten pols je bij Vlaamse kinderen en jongeren naar hun meningen en baseer je je op de standpunten van de Vlaamse Jeugdraad. Onze huidige jongerenvertegenwoordiger is Lina Achour. Zij zal senior jongerenvertegenwoordiger worden in combinatie met de nieuwe vertegenwoordiger.
 
Je neemt deel aan interessante beleidsbijeenkomsten en seminaries, organiseert zelf participatieve evenementen en doet interessante contacten op! 
 
Heb je een grote interesse in de jeugdzaken die bij de VN worden besproken en ben je bereid om je verder in te werken in de verschillende thema’s? Heb jij goede ideeën over hoe bijvoorbeeld jeugdparticipatie verder versterkt kan worden binnen de VN? Stel je dan snel kandidaat voor deze buitenkans! 

De selectieprocedure

Wil je graag VN jongerenvertegenwoordiger worden? Vul dan voor vrijdag 26 februari, 18u het online kandidatenformulier in. 

Er worden 2 VN-jongerenvertegenwoordigers gezocht. Na de deadline van 26 februari nodigen we per vertegenwoordiging 5 jongeren uit voor een jurygesprek  dat in de week van 15 maart plaatsvindt. Hou de avonden in die week daarom alvast vrij in je agenda.  

Op basis van die gesprekken selecteert de jury vervolgens per vertegenwoordiging 3 kandidaten voor de finaleavond op 1 april. De nieuwe VN-jongerenvertegenwoordigers worden gekozen op basis van het kandidatenformulier, het jurygesprek, een campagneopdracht en de speech op de finaleavond.  

Ook interessant...

Het is zover: stemrecht vanaf 16!

Newsflash uit het gloednieuwe federale regeerakkoord. #Stemrecht16 wordt een realiteit. Eindelijk!
  • #Internationaal
  • #Actua
  • #Beleid
Nieuwtje

Hoe Corona een Europese Jeugdconferentie overschaduwt

Begin maart reisde onze EU-jongerenvertegenwoordiger Milan nog naar de hoofdstad van Kroatië voor de Europese Jeugdconferentie. Ee...
  • #Corona
  • #Internationaal
Blog