header.back to home

Heb je ooit al eens overwogen of effectief klacht ingediend tegen een politieagent omdat je gediscrimineerd of racistisch behandeld werd tijdens een politie-interventie? Wil je meewerken aan een beter klachtensysteem van de politie?


In het kader van het project "Community Policing Without Borders" van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) is een anonieme enquête ontwikkeld om inzicht te krijgen in de ervaringen van burgers - in het bijzonder jongeren met een migrantenachtergrond - met het klachtensysteem van de politie.

Vul de enquête anoniem in. (duurtijd: 10 minuten, beschikbaar in Nederlands, Frans en Engels)

In november lanceerden we ons advies 'Politie, Jongeren en Jeugdwerk'. In dat advies schreven we een hoofdstuk rond klachten en sancties. Het doel van deze enquête leunt aan bij enkele van onze adviespunten.

  • De verschillende mogelijkheden om klacht in te dienen zijn niet altijd duidelijk voor jonge slachtoffers. De informatie over waar en hoe ze dat kunnen doen, moet zo laagdrempelig en toegankelijk mogelijk zijn. Zeker voor minderjarigen.

  • Richt een onafhankelijk controleorgaan op dat toeziet op de klachten en sancties over de politie.

Samen met politie-organisaties, jeugdorganisaties en jongeren zelf blijven we werken aan een betere relatie tussen politie en jongeren. Lees het volledige advies voor meer informatie.

Ook interessant...

Kunnen we van politieagent terug een topjob maken?

We zijn gestart met een werkgroep en advies over de relatie tussen politie en jongeren. Adviseurs Nick en Priscilla vertellen je w...
  • #Jeugdwerk
  • #Beleid
  • #Actua
Blog

Politie, jongeren en jeugdwerk.

De Vlaamse Jeugdraad wil de vicieuze cirkel van wantrouwen en angst tussen politie en jongeren doorbreken.
Advies