header.back to home
De Vlaamse Jeugdraad kondigt met trots de kandidatuur van Frédéric Piccavet aan voor het vice-presidentschap van het Europees Jeugdforum. Het Europees Jeugdforum is onze Europese koepel en vertegenwoordigt de stem van de Europese jongeren bij de Europese instellingen.

Wie is Frédéric?

Piccavet EU

Frédéric is onze ex-Europees Jongerenvertegenwoordiger en neemt een decennium aan ervaring vanuit de jeugdsector en de studentenvertegenwoordiging mee richting het Europees niveau. De voorbije twee jaar was hij al actief als bestuurder bij het Europees Jeugdforum. Hij was er verantwoordelijke voor de socio-economische dossiers (zoals het advies over de Future of Work, de jeugdgarantie en onbetaalde stages). Daarnaast leidt hij er ook de Europese Jongerenhoofdstad in goede banen en volgt hij al vier jaar mee de financiën op als lid van de Financiële Controlecommissie. Daarvoor was Frédéric bij de Vlaamse Jeugdraad aan de slag als Europees Jongerenvertegenwoordiger.

Tijdens zijn mandaat zette hij sterk in op de strijd tegen onbetaalde stages. Zo verscheen er een opiniestuk van zijn hand op Knack.be. De eerste resultaten van deze strijd worden stilaan zichtbaar. Zo kondigde het Europees Parlement en de Raad van Europa in de voorbije jaren aan dat het alle stagiairs zal beginnen vergoeden. Naast de strijd tegen onbetaalde stages is Frédéric ook op heel wat andere zaken zeer actief. Zo richtte hij mee het European Apprentices Network op.

Wat betekent dit voor ons?

We hopen met deze kandidatuur ons eigen werk ook op Europees niveau te versterken. Voornamelijk rond ons eigen project Expeditie Werk en rond de Europese jongerendialoog zien we samenwerkingsverbanden mogelijk. Een plaats aan de Europese tafel is dan ook mooi meegenomen.

De campagne voor deze verkiezing is al volop in gang. Zo vergaderen Milan en Alpha, de huidige Europees jongerenvertegenwoordigers, deze week met onze 12 bevriende jeugdraden uit de BICC- samenwerking rond de verkiezingen. Daarna is het tijd voor de effectieve verkiezing. Die vindt plaats op 21 november, tijdens de Algemene Vergadering van het Europees Jeugdforum. We houden jullie zeker op de hoogte van de afloop van deze verkiezing.

Succes Frédéric!

Ook interessant...

Hoe Corona een Europese Jeugdconferentie overschaduwt

Begin maart reisde onze EU-jongerenvertegenwoordiger Milan nog naar de hoofdstad van Kroatië voor de Europese Jeugdconferentie. Ee...
  • #Corona
  • #Internationaal
Blog