header.back to home

Gisterenavond kondigde de gouverneur van Oost-Vlaanderen, Carina Van Cauter, een algemeen fuifverbod af. De komende vier weken mogen er in Oost-Vlaanderen geen fuiven van jeugdorganisaties of sportclubs doorgaan. Een maatregel die niet werd besproken met jeugdorganisaties of jongeren zelf. Laat net dat hetgene zijn waar we al zo lang naar vragen.

Voorzitter Amir reageerde in De Ochtend.

De beslissing getuigt van geen enkel vertrouwen in jeugdwerk. Nochtans zijn het wel jonge vrijwilligers en jeugdorganisaties die het voorbije jaar gigantisch flexibel zijn gebleken en duidelijk hebben bewezen dat ze veilig en verantwoordelijk kunnen organiseren. Kinderen en jongeren zijn veel meer dan enkel lerende wezens, hun buitenschoolse activiteiten zomaar afschaffen heeft impact op hun mentaal welzijn.

Portret 2

"Dat die beslissingen gebeurden zonder overleg met de jeugdwerkorganisaties krijg je er bij mij niet in."

Amir Bachrouri, voorzitter

Naar jongeren algemeen geeft de beslissing een heel slecht signaal: ze worden geviseerd, er wordt alweer verstrengd op hun kap. Terwijl ze wel hun best blijven doen om de maatregelen te blijven naleven. Er is nu nood aan duidelijke, eenduidige maatregelen.

Herbeluister het volledige interview.

Verontwaardiging

Vanuit verschillende organisaties, maar ook heel wat kinderen en jongeren zelf regent het nu verontwaardigde reacties. zowel De Federatie als Ikorganiseer.be schreven een standpunt.

Dit is willekeur en ongelijkheid ten top. Uiteraard zijn bijkomende maatregelen legitiem, maar het is onbegrijpelijk dat vrijwillig engagement telkens opnieuw eerst afgestraft wordt.

Dirk Verbist, directeur De Federatie

Ook interessant...

​Een nieuwe golf, een nieuwe prioriteit: kinderen en jongeren​

Samen met het Kinderrechtencommissariaat richten we ons tot het overlegcomité en beleidsmakers van alle niveaus: wees bedachtzaam...
  • #Actua
  • #Corona
Nieuwtje

De voorbode van een barre winterperiode.

We reageren op het overlegcomité van 17 november.
  • #Corona
  • #Actua
Nieuwtje

Mondmaskers en Megafonen: Onze stem gaat niet meer in lockdown

Kinderen en jongeren moeten centraal staat in de relance en na corona. Met dit advies maken we de rekening op van de voorbije maan...
Advies