header.back to home

Het overlegcomité kwam vandaag opnieuw bijeen om verder vorm te geven aan de zomervakantie. Deze zomer komt de vrijheid steeds meer in zicht. En er is ook goed nieuws voor de jeugdwerkzomer!

Jeugdwerkzomer (8)

Grotere bubbels

Op het overlegcomité werd vandaag beslist dat de grootte van de bubbels voor de zomerkampen wordt opgetrokken van 50 naar 100 in juli en tot 200 in augustus. Concreet betekent dit dat er vanaf 25 juni opnieuw activiteiten in bubbels van 100 met overnachting mogelijk zijn. In augustus zijn bubbels van maximaal 200 deelnemers toegestaan. Daarnaast worden vanaf 9 juni jeugdactiviteiten zonder overnachting mogelijk in bubbels van 50, begeleiders niet inbegrepen.

Tijdens het overlegcomité van 23 april werden de plannen voor de jeugdwerkzomer van 2021 goedgekeurd. De Ambrassade, de jeugdsector en minister Dalle stelden toen een minimumscenario voor het vrijetijdsaanbod van 2021 voor, gelijkaardig aan de zomer van 2020. Dat plan kreeg groen licht, waarop we het volgende reageerden:

“Laat deze vroegere ‘ja’ een startpunt zijn waarmee we tenminste kunnen beginnen organiseren, met de hoop om nog meer beperkingen te kunnen loslaten wanneer dat kan. Dit is een startpunt waar we allemaal mee aan de slag kunnen, maar zeker geen eindpunt.”

Franka

We zijn zeer tevreden dat het Overlegcomité zich vandaag opnieuw over de jeugdwerkzomer gebogen heeft. In april werd het startschot voor de jeugdwerkzomer gegeven, maar nu kan er nog meer. Werking in bubbels van 100 geeft meer ademruimte aan de meer dan 1 miljoen kinderen en jongeren die deelnemen aan activiteiten, maar zorgt ook voor meer flexibiliteit voor organisatoren en vrijwilligers.

Franka Foré, ondervoorzitter.

Op de website van De Ambrassade vind je alle regels en zomerplannen terug waarmee je activiteiten kan organiseren. Veel succes aan alle organisaties, vrijwilligers, lokale besturen en jongeren die de schouders opnieuw onder een straffe jeugdwerkzomer zetten.

Ook interessant...

Groen licht voor de jeugdwerkzomer van 2021!

Wat weten we al over de jeugdwerkzomer van 2021?
  • #Actua
  • #Corona
Nieuwtje

Ready, set, GO werkgroepen!

Vanaf deze week gaan onze fantastische vrijwilligers en adviseurs opnieuw aan de slag in werkgroepen voor de thema's: Klimaat, Gel...
  • #Adviesraad
  • #Vrijwilligers
Nieuwtje

Geef 1 miljoen kinderen en jongeren een straffe jeugdwerkzomer.

Waarom is er een snelle beslissing over de jeugdwerkzomer nu nodig?
  • #Actua
  • #Corona
Nieuwtje