header.back to home

Van 16 september tot en met 6 oktober reist Maïté naar New York om onder andere de 77ste editie van de UNGA, ofwel de United Nations General Assembly, bij te wonen.

Maïté Coppens, onze VN-Jongerenvertegenwoordiger Jeugdbeleid voegt zich bij de Belgische Delegatie. Dat is een primeur, want voor het eerst is er dit jaar ook plek voor jongeren in die delegatie. Twee jongeren, de VN-Jongerenvertegenwoordigers van de Vlaamse Jeugdraad en het Waalse Forum des Jeunes, mogen officieel deel uitmaken van de Belgische delegatie tijdens de High-Level Week én de 3rd Committee.

Maïté neemt samen, met Mathilde van Forum Des Jeunes, deel aan de conferentie, die in totaal twee weken zal duren. Het is haar rol om er de stem van Belgische kinderen en jongeren te vertegenwoordigen in de vergaderingen. De jongeren zetelen in de Belgische Delegatie samen met premier Alexander de Croo, minister van Buitenlandse Zaken Lahbib en minister van Ontwikkelingssamenwerking Kitir.

Wat staat er op de planning?


Maïté volgt 3 VN-tops mee, namelijk:

  • de Education Summit (16-19 september)

  • High-Level Week (20-26 september)

  • 3rd Committee vergadering (27 sept - 6 okt).

Maïté en Mathilde nemen tijdens de Algemene Vergadering het heft ook in eigen handen en organiseren samen met met jongerenvertegenwoordigers uit Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië en de Verenigde Staten een eigen evenement rond het thema "De jeugd betrekken bij participatieprocessen". Waarmee ze pleiten voor het betrekken van jongeren in besluitvorming op alle machtsniveaus. Op de 3rd Committee vergadering zal Maïté ook zelf speechen over de huidige positie van jongeren binnen huisvestings- en arbeidsmarkt en het mentaal welzijn van jongeren.

Ook interessant...

Laure op de Europese Jeugdconferentie in Praag

De allereerste Europese Jeugdconferentie offline in Praag sinds twee jaar was een groot succes. Lees het verslag van EU-jongerenve...
  • #Internationaal
Blog

Anna reist naar New York!

Anna maakt deel uit van de Belgische delegatie voor het High Level Political Forum.
  • #Internationaal
Nieuwtje