header.back to home

Dit wordt de 78e zitting en markeert hierbij een cruciale mijlpaal op weg naar de verwezenlijking van de dringende noodzaak om de 17 Duurzame Ontwikkelings-doelstellingen (SDG’s) weer op het goede spoor te zetten. Die doelstellingen werden in 2015 door alle VN-landen aangenomen om de wereld tegen 2030 beter te maken. We zijn nu halverwege die reis!

"Ik ga naar de UNGA om iedereen daar te laten zien hoe krachtig jongeren zijn. We moeten een plek hebben aan de beleidstafel, want we hebben geweldige ideeën en de energie om ze te realiseren."

Manon Quinet

De belangrijke thema’s waar de jongerenvertegenwoordigers voor strijden zijn jongerenparticipatie, mentale gezondheid en het creëren van gelijke kansen op het gebied van huisvesting en werkgelegenheid.

Onze boodschap? Heel simpel: jongeren zijn niet alleen de toekomst, maar ook de huidige realiteit. Dus, betrek jongeren bij alle beslissingen, zodat we samen kunnen werken aan een betere toekomst voor iedereen.

vn

Manon kijkt er enorm naar uit om VN-jongeren-vertegenwoordigers van over de hele wereld te ontmoeten. Onze landen liggen misschien ver uit elkaar, maar onze doelen brengen ons dichter bij elkaar. Laten we samen leren en onze krachten bundelen voor een betere wereld voor ons. Onze VN-jongerentegenwoordiger neemt ons volgende week ook mee voor een kijkje achter de schermen. Je kunt haar avontuur in New York volgen via Instagram. Simon, ook VN-vertegenwoordiger, heeft al laten weten dat een bezoek aan de club 'House of Yes' tijdens zijn vrije tijd de moeite waard was bij zijn laatste tripje naar New York. We kijken alvast uit naar de gedenkwaardige momenten die Manon met ons zal delen. Volg ons op de socials!

Ook interessant...

Simon reist naar New York voor HLPF!

Van 10 tot 19 juli reist VN-Jongerenvertegenwoordiger Simon Sterck naar New York voor het High Level Political Forum.
  • #Internationaal
Nieuwtje

Laure op de Europese Jeugdconferentie in Praag

De allereerste Europese Jeugdconferentie offline in Praag sinds twee jaar was een groot succes. Lees het verslag van EU-jongerenve...
  • #Internationaal
Blog