header.back to home

Op donderdagavond 1 april verkozen we twee nieuwe jongerenvertegenwoordigers voor de Verenigde Naties. Welkom Anne en Maïté, onze twee nieuwe stemmen voor Duurzame Ontwikkeling en Jeugdbeleid op internationaal niveau!

marnik

Internationaal en digitaal!

Onder leiding van talkshow host en adviseur Marnik gingen we tijdens het online event op zoek naar dé nieuwe stemmen voor internationaal jeugdbeleid. Uit heel veel verschillende kandidaturen traden 6 finalisten naar voor:

Duurzame Ontwikkeling
  • Luuk

  • Anna

  • Eva

Jeugdbeleid
  • Munera

  • Maïté

  • Charis

Elke finalist bracht een gigantisch sterke speech, aangevuld met talks door Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens en een korte talk over het klimaatbeleid in België, Europa en de rest van de wereld met Peter Wittoeck (diensthoofd Klimaatverandering bij FOD Leefmilieu en hoofd van de Belgische delegaties bij internationale klimaatonderhandelingen).
We sloten de avond af met een krachtige voordracht slam poetry door Amerah Saley.

Nadien werden de nieuwe VN jongerenvertegenwoordigers bekend gemaakt en overhandigde Peter Wollaert, voorzitter van de Vereniging voor de Verenigde Naties, hen ook een unieke prijs.

We bedanken alle sprekers enorm voor hun aanwezigheid tijdens ons online verkiezingsevent.

Anna en Maïté

Uiteindelijk wisten Anna en Maïté de jury te overtuigen. Zij zullen samen met senior jongerenvertegenwoordigers Reine en Lina de stem van kinderen en jongeren vertegenwoordigen op internationaal niveau.

Anna Paeshuyse wordt jongerenvertegenwoordiger voor Duurzame Ontwikkeling. Ze is 24 jaar, woont in Herselt en is student Conflict and Development Studies bij de Ugent.

"Duurzaamheid is voor mij onlosmakelijk verbonden met zorg. Zorg, zowel voor onszelf, als voor elkaar en voor onze planeet."

Maïté Coppens wordt jongerenvertegenwoordiger Jeugdbeleid. Ze is 26, werkt als advocate en woont in Gent.

"Velen denken dat jongeren onbezonnen kunnen leven en geen reden hebben om zich slecht te voelen. Dit stemt niet overeen met de werkelijkheid."

  • anna.png
  • maite.png

Ook interessant...

75 jaar VN: hoe zou onze “droom-VN” eruitzien?

VN jongerenvertegenwoordiger Lina blikt kritisch terug op 75 jaar VN. Wat zijn werkpunten voor de VN vanuit een jongerenperspectie...
  • #Internationaal
Blog

Beslis mee over Ruimte en Participatie op Europees niveau.

Laat via de internationale enquête weten wat jij vindt van de Europese Jongerendoelstelling Ruimte en Participatie voor Iedereen.
  • #Internationaal
Nieuwtje