header.back to home

Wie mag de stem van kinderen en jongeren vertegenwoordigen bij de Verenigde Naties over Jeugdbeleid en Duurzame Ontwikkeling?

Op donderdag 1 april (nee, het is écht geen grap) kiezen we twee nieuwe jongerenvertegenwoordigers. Zij zullen als junior jongerenvertegenwoordigers een belangrijke rol opnemen in het internationale debat over de leefwereld van kinderen en jongeren, samen met de huidige jongerenvertegenwoordigers Lina en Reine. Ze zullen twee jaar lang de belangen van Vlaamse kinderen en jongeren verdedigen op VN-niveau, de link met Vlaanderen leggen en ervaring opdoen in het internationale politieke spel.  

Jij kan aanwezig zijn tijdens de verkiezing en de nieuwe vertegenwoordigers al eerste aan het werk horen. Schrijf je in via de knop hieronder, dan sturen wij je de coördinaten (een zoom-link) van ons event!

internationaal wereldbol

Wie maakt kans?

Eén maand lang kregen jongeren de kans om zich kandidaat te stellen voor één van de twee mandaten. Na een uitgebreide selectie van alle kandidaturen werden 10 kandidaten uitgenodigd voor een jurygesprek en een campagneopdracht. Op basis van de resultaten van de jurygesprekken en hun campagneopdracht zijn er zes kandidaten die naar de finaleavond doorgaan. Die avond geven ze een speech over hun VN-thema en de eventuele plannen of ideeën die ze al hebben. Na de speeches selecteert de jury de twee nieuwe VN jongerenvertegenwoordigers op basis van de scores voor het kandidatenformulier, het jurygesprek, de campagneopdracht en de speech.

Je kan nu al de finalisten ontmoeten op Instagram!

Wat staat er op de planning?

We spreken af om 19u, via de zoomlink die je na je inschrijving toegestuurd krijgt.

 • Welkomstwoord door voorzitter Amir 

 • Introductie door Lina Achour en Reine Spiessens (huidige VN-jongerenvertegenwoordigers) 

 • Speeches VN-jongerenkandidaten Duurzame Ontwikkeling:
  Eva Houtave, Anna Paeshuyse, Luuk Karmarker 

 • Korte talk over het klimaatbeleid in België, Europa en de rest van de wereld met Peter Wittoeck (diensthoofd Klimaatverandering bij FOD Leefmilieu en hoofd van de Belgische delegaties bij internationale klimaatonderhandelingen). 

 • Speeches VN-jongerenkandidaten JeugdMaïté Coppens, Munera Adan Sahal, Charis Way-Way  

 • Korte talk over de situatie van kinderrechten in België en in de wereld met Caroline Vrijens (Kinderrechtencommissaris in Vlaanderen) 

 • Bekendmaking nieuwe VN-jongerenvertegenwoordigers + slotwoord. 

 • We sluiten af met Slam Poetry van Amerah Saleh

Wil jij erbij zijn? Schrijf je dan zeker in. Na je inschrijving, in de week voor 1 april, bezorgen wij je per mail een link naar het zoom-event.

Ook interessant...

Reisverslag: EU Youth Conference 2021, internationaal digitaal!

EU jongerenvertegenwoordiger Alpha en staffer Sophie schreven een verslag over de digitale EU Youth Conference van 2021.
 • #Internationaal
 • #Corona
Blog