header.back to home

Afgelopen maandag lanceerden we samen met de Vlaamse Scholierenkoepel en de Vlaamse Vereniging van Studenten een gezamenlijk signaal: we hebben heel veel gesproken, signalen verstuurd en gedeeld, nu is het tijd voor actie. Tijd om een invulling te geven aan dat broodnodige ‘perspectief’.

Maandag beschreven we al hoe we die invulling nu zien richting het overlegcomité van vrijdag.

  1. We vragen een afzwakking van het samenscholingsverbod van jongeren, zodat jongeren elkaar terug buiten kunnen zien in groepen van maximaal 10.

  2. Zorg dat een vrijetijdsaanbod voor alle kinderen en jongeren opnieuw mogelijk wordt.

Waddist overlegcomité (1)

Onze signalen werden maandag duidelijk opgepikt door pers en heel wat verschillende beleidsmakers. Fijn dat onze oproep zo positief onthaald wordt, we horen van alle kanten dat er voor jongeren nu iets moet gebeuren en dat er vanuit beleidsmakers zeer veel interesse is om versoepelingen voor jongeren mogelijk te maken.

Ook in de Waddist app gaven 1896 deelnemende jongeren aan dat vrijetijdsactiviteiten bovenaan hun prioriteiten staan voor het overlegcomité van vrijdag.

Vier voorstellen

Het is nu tijd voor actie, niet pas over enkele weken. We hebben vier concrete voorstellen om jeugdactiviteiten, vrije tijd en het samenzijn van jongeren opnieuw veilig en verantwoord mogelijk te maken.

  1. Maak samenscholingen voor jongeren buiten mogelijk met 10 personen.

  2. Laat het jeugdaanbod in de paasvakantie terug doorgaan in de maatregelen van code rood van het jeugdprotocol.

  3. Maak georganiseerde vrijetijdsdactiviteiten voor kinderen tot en met 12 en 13 tot 18-jarigen mogelijk in groepen van 25 personen.

  4. Maak georganiseerde vrijetijdsactiviteiten voor +18-jarigen mogelijk in groepen van 10 personen.

Jongeren, jeugdorganisaties, dit het is hét moment om nog eens goed van ons te laten horen. Deel onze vier voorstellen via sociale media richting het overlegcomité van vrijdag.

  • pancartes-1.png
  • pancartes-2.png
  • pancartes-3.png
  • pancartes-4.png
  • pancartes-5.png

Ook interessant...

Luisteren is voorbij, jongeren willen actie.

We bundelen de krachten met de Vlaamse Scholierenkoepel en de Vlaamse Vereniging van Studenten met een duidelijke boodschap naar h...
  • #Actua
  • #Jeugdwerk
  • #Beleid
Nieuwtje

Een eerste stap in de goede richting.

Er werd een akkoord bereikt rond buitenschoolse jeugdactiviteiten, een eerste stap in de goede richting.
  • #Actua
  • #Jeugdwerk
Nieuwtje