header.back to home

Onze signalen van de voorbije dagen zijn klaar en duidelijk aangekomen bij de regering. Zojuist viel een beslissing over jeugdactiviteiten tot en met de krokusvakantie en daarin zien we een eerste stap naar perspectief voor jongeren. Eindelijk. Bedankt, wij staan klaar om de komende weken verder in te zetten op meer mogelijkheden voor alle kinderen en jongeren.

De voorbije weken lieten we verschillende keren van ons horen. We hamerden op meer perspectief, het vermijden van disproportionele verstrengingen en duidelijke communicatie naar kinderen, jongeren en jeugdwerk. We zijn blij dat dat onze beleidsmakers, met minister van Jeugd Benjamin Dalle op kop, hun nek uitsteken om te strijden voor meer perspectief voor kinderen en jongeren. Er blijven de komende weken, tot en met de krokusvakantie, mogelijkheden om activiteiten te organiseren. Wat exact beslist wordt, daarover lees je later deze week meer op de website van De Ambrassade. Dat is een zeer goed begin.

Stock mondmaskers

We zijn blij dat ook de jongeren boven de 12 jaar iets meer ademruimte en bewegingsvrijheid krijgen. Dit was meer dan nodig. Dat dit deels ten koste gaat van een verstrenging bij jongere kinderen, vinden we uiteraard jammer, maar we begrijpen deze beslissing binnen de huidige situatie van het virus. We roepen lokale besturen mee op om jeugdorganisaties goed te ondersteunen en om geen disproportionele maatregelen te nemen. We hopen dat er snel nieuwe mogelijkheden komen wanneer de cijfers terug de goede richting uitgaan en zullen daar uiteraard mee op toezien. Zodra het kan moet er geschakeld worden naar de uitgebreide plannen die samen met de jeugdwerksector om activiteiten voor alle kinderen en jongeren mogelijk te maken.

We hoorden de voorbije weken de verschillende signalen van kinderen, jongeren, studenten, artsen, psychologen, experten in de pers en op sociale media. We zijn blij dat er extra aandacht is voor de situatie van kinderen en jongeren en zien dat er heel wat initiatieven op poten worden gezet om onze stemmen te versterken. Bedankt om massaal van jullie te laten horen. Blijf dat doen. Wij luisteren. Wij volgen de situatie van dag tot dag verder op.

Dit is een eerste stap in de goede richting. Maar ook na de krokusvakantie reserveren we al een plek (voor onze nieuwe voorzitter en ondervoorzitter, die we donderdag bekend maken) aan de beslissingstafel om verder te werken aan een duurzaam perspectief.

Ook interessant...

Verdere verstrengingen zijn geen klappen meer, maar dreunen.

Kinderen en jongeren dreigen zeer snel slachtoffer te worden van de verstrengingen. Hebben onze beleidsmakers geleerd uit de voorb...
  • #Corona
  • #Actua
Nieuwtje

Laat jong en oud samen aan het woord.

Op Blue Monday slaan we de handen in elkaar met de Vlaamse Ouderenraad, tegen negativiteit en polarisering. Laat de stem van jong...
  • #Corona
Nieuwtje

Overlegcomité, tijd om de daad bij het woord te voegen.

Een overlegcomité waarin kinderen en jongeren eindelijk terug vermeld werden. Lees onze volledige reactie.
  • #Corona
  • #Actua
Nieuwtje