header.back to home

Vanaf 31 oktober tot en met vrijdag 12 november vindt in Glasgow COP26 plaats. De COP ofwel 'Conference Of the Parties' is een samenkomst van bijna alle landen van over de hele wereld over het veranderende klimaat.

Dit jaar vindt de 26ste editie van de COP plaats, in de stad Glasgow in het Verenigd Koninkrijk. Het belooft een straffe editie te worden, zeker nu onze planeet zo snelle gevolgen ondervindt van het veranderende klimaat.

Ook België stuurt een delegatie naar de COP, van beleidsmakers en organisaties, maar ook jongeren. En één daarvan is Reine Spiessens, onze VN-jongerenvertegenwoordiger voor Duurzame Ontwikkeling. Samen met haar Waalse collega Nadège zal Reine twee wekenlang de COP meevolgen. Je kan haar avonturen volgen op onze instagrampagina.

Samen met jongeren van over de hele wereld deed Reine al een oproep om kinderen en jongeren dit jaar, met een specifieke paragraaf, expliciet te vermelden in de finale resolutie van de COP.

  • 54.png
  • 55.png
  • img-0144.JPG

Ook interessant...

De natuur heeft ons niet nodig, wij hebben de natuur nodig.

Jongerenadviseur Lotus ging naar de klimaattop naar Glasgow.
  • #Actua
  • #Internationaal
Blog

Wij organiseren het officiële side-event van het High Level Political Forum.

Kijk op woensdag 7 juli mee naar het het online event over klimaatverandering en mensenrechten.
  • #Internationaal
Nieuwtje

Klimaatbeleidsplan 2021-2030

In juli 2018 vroeg het kabinet van de Vlaamse minister van omgeving, natuur en landbouw om het advies van de Vlaamse Jeugdraad ove...
Advies