header.back to home
Schrijf je in!

Onze VN-jongerenvertegenwoordigers organiseren het officiële Belgische side-event voor het internationale High Level Political Forum voor Duurzame Ontwikkeling rond klimaatrechtvaardigheid.

Op 7 juli om 19u vindt het officiële Belgische side event op het High Level Political Forum plaats dat dit jaar opnieuw georganiseerd wordt door de Belgische VN-jongerenvertegenwoordigers, samen met hun collega’s uit Nederland, Duitsland, Zweden en Ierland en internationale instanties die jongeren vertegenwoordigen (World Youth for Climate Justice, UN Major Group for Childeren and Youth en YOUNGO). 

Het thema van dit jaar is klimaatrechtvaardigheid en de link tussen klimaatopwarming en mensenrechten. Lees de volledige beschrijving.

Als VN-jongerenvertegenwoordigers willen we via dit side-event het initiatief van World’s Youth for Climate Justice (WYCJ) onder de aandacht brengen en ondersteunen. WYCJ is een internationaal jongereninitiatief (gestart vanuit de Pacifische eilanden) dat pleit bij de VN voor het vragen van een rechtsadvies aan het Internationaal Gerechtshof over de effecten van klimaatverandering voor de mensenrechtenverplichtingen van Staten, en de invulling van het begrip ‘intergenerationele rechtvaardigheid’. Klimaatrechtvaardigheid staat in dit initiatief centraal. 

In de online talkshow zullen verschillende internationale sprekers hun inzichten delen over deze campagne en over hoe zij denken dat we naar klimaatrechtvaardigheid kunnen streven. 

Wie zijn de sprekers?

  • Mrs. Mary Robinson: vroegere United Nations High Commissioner for Human Rights

  • Daniil Ukhorsky & Aditi Shetye: studenten die meeschreven aan het World Youth for Climate Justice juridisch rapport

  • Solomon Yeo: oprichter World Youth for Climate Justice

  • Prof. Hajer Gueldich: General Rapporteur African Union International Law Commission

  • Saher Baig: global coordination team member Youth Constituency of the UNFCCC (YOUNGO)

Ook interessant...

75 jaar VN: hoe zou onze “droom-VN” eruitzien?

VN jongerenvertegenwoordiger Lina blikt kritisch terug op 75 jaar VN. Wat zijn werkpunten voor de VN vanuit een jongerenperspectie...
  • #Internationaal
Blog

Reisverslag: EU Youth Conference 2021, internationaal digitaal!

EU jongerenvertegenwoordiger Alpha en staffer Sophie schreven een verslag over de digitale EU Youth Conference van 2021.
  • #Internationaal
  • #Corona
Blog

Herbekijk #HLPF2021Belgium

Herbekijk het officiële Belgische side-event van het High Level Political Forum.
  • #Internationaal
Nieuwtje