header.back to home

Anna legt uit wat ze zal doen in New York.

Het High Level Political Forum on Sustainable Development is een jaarlijkse conferentie georganiseerd door de Verenigde Naties over de duurzame ontwikkelingsdoelen (ook bekend als SDG’s) en gaat door in New York. Elk jaar worden enkele SDG’s uitgelicht, dit jaar zijn dat SDG 4 (kwaliteitsonderwijs), 5 (gendergelijkheid), 14 (leven in het water), 15 (leven op het land) en 17 (partnerschappen om de doelen te bereiken). Daarin zie je de prioriteiten Gelijke Kansen en Klimaat van de Vlaamse Jeugdraad bijvoorbeeld al in weerspiegeld.

Anna HLPF vlaggenhal

Ik zal hier als VN-jongerenvertegenwoordiger voor Duurzame Ontwikkeling van de Vlaamse Jeugdraad samen met mijn collega van Forum des Jeunes de stem van Belgische kinderen en jongeren versterken door in officiële en informele meetings onze standpunten en expertise binnen te brengen. Een belangrijke focus is ook het belang van jongerenparticipatie aankaarten. De Verenigde Naties zijn immers helemaal nog niet zo inclusief en toegankelijk en ook de lidstaten kunnen nog heel wat leren over het betrekken van kinderen en jongeren bij hun beleid.

Naast jongerenparticipatie zijn klimaatrechtvaardigheid en gelijke kansen ook twee belangrijke thema’s waar we hier rond zullen werken. Zo nemen we het belangrijke werk dat in de werkgroepen van de Vlaamse Jeugdraad gebeurt mee naar een heel hoog politiek niveau.

Kijk live mee naar het side-event.

Samen met jongerenvertegenwoordigers uit Duitsland, Denemarken, Zweden, Luxemburg, Ierland, Nederland, IJsland en Noorwegen organiseren we ook een side-event. We zullen daar samen met experts de link tussen klimaatrechtvaardigheid en gendergelijkheid bespreken. Ook zullen we het hebben over de campagne van World’s Youth for Climate Justice waarin we streven naar een rechtsadvies van het internationaal gerechtshof over de link tussen de klimaatcrisis en mensenrechten. Het side event gaat door op 12 juli, je kan meekijken via zoom.

Kijk hier live mee vanaf 15u.

Ook interessant...

Advies bijkomende klimaatmaatregelen in het licht van het ‘Fit For 55-pakket’

We moedigen Vlaanderen met een advies aan om sneller te streven naar klimaatneutraliteit.
Advies

Klimaatbeleidsplan 2021-2030

In juli 2018 vroeg het kabinet van de Vlaamse minister van omgeving, natuur en landbouw om het advies van de Vlaamse Jeugdraad ove...
Advies

Herbekijk #HLPF2021Belgium

Herbekijk het officiële Belgische side-event van het High Level Political Forum.
  • #Internationaal
Nieuwtje