header.back to home

Er kan zeer veel gezegd en geschreven worden over het jaar 2020, maar vooral: het is bijna voorbij!

Met de blik op 2021 schreven we daarom onze drie wensen voor het nieuwe jaar neer, uiteraard aangevuld met alle clichés van een echte eindejaarswens.

1

Tijd voor een reünie.

Bekijk het zo, nu we kerst in beperktere kringen moeten vieren, zijn er meer kroketten voor iedereen.

Maar even serieus nu: we houden al onze vingers gekruist, leggen knopen in elke zakdoek en branden kilo's kaarsen in de hoop dat we binnenkort terug fysieke bijeenkomsten kunnen organiseren. De voorbije maanden gingen onze vrijwilligers en adviseurs vooral online aan de slag en deden ze elk traject slagen via zoom. We zien jullie profielfoto's en webcams zeer graag, maar er gaat niets boven een goeie brainstorm of werkgroep waarbij we echt samen kunnen zijn.

In 2020 willen we al onze vrijwilligers ook in 't echt zien. Bovendien staan er ook nog eens 16 nieuwe adviseurs klaar om drie jaar lang het beste van zichzelf te geven, na een razend spannende verkiezing.

Beste vrijwilligers, beste Touristen, beste adviseurs. Tot snel!

3

Nog een leestip nodig?

Geen Vlaamse Jeugdraad zonder een bibliotheek aan adviezen. Ook dit jaar schreven we weer heel wat belangrijke aanbevelingen om de leefwereld van kinderen, jongeren en organisaties beter te maken. Die adviezen brachten we onder de aandacht in verschillende acties zoals #KijkNaarOns, #StreepDoorJeRekening of Mondmaskers en Megafonen.

Wie helemaal bijgelezen is (proficiat daarvoor) hoeft niet lang te wachten, want de eerste adviezen van 2021 staan al klaar. Wie nog input voor een straffe nieuwjaarsbrief zoekt, kan terecht in onze adviesdatabank.

5

Het duurt toch lang eh...

We gaan er geen hygiënische vochtige doekjes omwinden, ook het coronavirus zal in 2021 nog van de partij zijn. Dat deze pandemie langer duurt dan verwacht én gehoopt is een feit, maar wij laten ons niet klein krijgen.

Het voorbije jaar waren we als één van de eerste organisaties zeer luid en duidelijk dat we steeds meer perspectief blijven vragen voor kinderen, jongeren en jeugdwerk. Die laatste heeft namelijk meer dan ooit bewezen hoe essentieel ze zijn, met een geweldige zomer als kers op de taart. Wij worden geen #GeneratieLockdown. We gaan voor Vrijspel. En we hopen dat beleidsmakers actief samen met kinderen en jongeren op zoek gaan naar oplossingen.

De volgende persconferentie van de Veiligheidsraad mag starten met het aanspreken van kinderen, jongeren en hun organisaties, want wij zijn gigantisch goed bezig!

Zo, onze verlanglijst voor het komende jaar gaat eindeloos door, maar we houden nog wat sterke argumenten en plannen achter de hand voor het komende jaar.
Nu willen we vooral iedereen bedanken die dit jaar van zich liet horen voor de 2,7 miljoen kinderen en jongeren in Vlaanderen. We hebben meer dan ooit een verschil gemaakt.

De beste wensen en tot volgend jaar eeeh!

Zin om vanaf 2021 mee te bouwen aan een betere leefwereld voor alle kinderen en jongeren in Vlaanderen en Brussel? Goesting om van je te laten horen over een specifiek thema in één van onze werkgroepen? Word vrijwilliger!

Ook interessant...

Zes gouden regels om geen #GeneratieLockdown te worden.

Er komen opnieuw verstrengingen aan. Voor kinderen en jongeren lijkt dat opnieuw een dramatische scenario te worden. Wij willen ge...
  • #Corona
  • #Beleid
Nieuwtje
  • #Adviesraad
Event

De stembus is gesloten!

De verkiezingen zijn afgelopen. Binnenkort maken we de resultaten bekend.
  • #Verkiezingen 2020
Nieuwtje