header.back to home

Dinsdag 8 juni werd de nieuwe fietsstrategie van de NMBS aangekondigd, met een aantal heel herkenbare punten in die we hebben voorgesteld in ons advies Duurzame Mobiliteit.

  • extra fietscapaciteit op treinen

  • een betere signalering in en op de treinen

  • meer fietsenstallingen

  • het doorgeven van actuele fietsinfo aan de reiziger met fiets.

Vanaf deze zomer zal je dus gemakkelijker de fiets kunnen meenemen op de trein op de drukke toeristische lijnen (per trein 10 plaatsen). 

“De genuanceerde voorstellen en brede aanpak van VJR hebben ons gesterkt in onze gesprekken met NMBS."

Minister Gilkinet

Die nieuwe ambities van de NMBS kwamen er onder andere ook door de inspanningen van onze vrijwilligers, adviseurs en het advies duurzame mobiliteit. Dat advies bevat heel wat concrete voorstellen om fietsen in Vlaanderen veiliger en aantrekkelijker te maken. Een ‘fiets op de treinstrategie’ was één van onze eisen. Die boodschap brachten we ook telkens over tijdens gesprekken met minister Gilkinet en de NMBS. Minister Gilkinet loofde de aanbevelingen van de Vlaamse Jeugdraad.

Ook interessant...

Duurzame Mobiliteit

Kinderen en jongeren nemen actief deel aan het maatschappelijke leven en verplaatsen zich daarvoor. Ze verplaatsen zich elke dag n...
Advies

Duurzaam leven

Het is onmiskenbaar: jongeren liggen wakker van het klimaat! Sinds begin 2019 komen ze hiervoor met tienduizenden op straat. En oo...
Advies

Hoelang moeten we nog knuffels en bloemen op een straathoek leggen?

Vrijwilliger Quinten wil dat verkeersveiligheid voor alle kinderen en jongeren een topprioriteit wordt.
  • #Actua
Blog