header.back to home

Een nieuwe week, een nieuwe bijeenkomst van het overlegcomité.

Na ons signaal met de Vlaamse Scholierenkoepel en de Vlaamse Vereniging van Studenten, onze vier voorstellen en de vele positieve klanken van vorige week, bleven we na het vorige Overlegcomité teleurgesteld, maar begripvol achter. Deze week waren de klanken opnieuw positief over grotere buitenbubbels en een buitenplan. Onze voorstellen werden vandaag duidelijk opgepikt door het overlegcomité.

Stock jeugdzomer corona

Met 10 in plaats van 4.

We zijn tevreden en zelfs fier dat ons voorstel over het samenscholingsverbod opgepikt werd door beleidsmakers vorige week. Afgelopen weken was duidelijk dat jongeren meer buiten willen afspreken na de koude wintermaanden. Vanaf maandag 8 maart kan dat weer, met 10 in plaats van 4 personen.   
 
We moedigen lokale besturen aan om gebruik te maken van de publieke ruimte en die in de mate van het mogelijke in te richten zodat kinderen en jongeren elkaar op een veilige manier kunnen zien

IMG_0426

We zijn enorm blij en fier dat onze voorstellen opgepikt werden en dat kinderen en jongeren hoog op de lijst stonden vandaag. De uitbreiding van de buitenbubbels zijn een grote stap voor 2,7 miljoen kinderen en jongeren die keihard op de tanden beten de afgelopen weken. Ook voor het jeugdwerk werd een belangrijke stap gezet, de komende weken bekijken we hoe we dit kunnen waarmaken met de vele organisaties en duizenden vrijwilligers.

Amir Bachrouri - voorzitter

Jeugdwerk en de paasvakantie?

Naast het samenscholingsverbod hamerden we op versoepelingen in het jeugdwerk. Tijdens de krokusvakantie werd opnieuw bewezen dat jeugdwerk dé plek blijft waar kinderen en jongeren elkaar op een veilige en verantwoorde manier kunnen zien. Er werd vandaag een belangrijke stap richting perspectief voor het jeugdwerk gezet. We zijn benieuwd hoe dit in de praktijk vorm zal krijgen, maar zijn ervan overtuigd dat we dit samen met de vele organisaties, duizenden vrijwilligers en minister Dalle waar kunnen maken. We blijven erop rekenen dat van zodra er nog meer ruimte is, we kunnen overschakelen naar de oorspronkelijke protocollen voor het jeugdwerk die in overleg met de verschillende ministers en virologen werden opgesteld. 

We rekenden op een duidelijke uitspraak over de paasvakantie voor het jeugdwerk. De draagkracht van heel wat lokale vrijwilligers staat onder druk, want de huidige maatregelen zorgden ervoor dat jeugdactiviteiten steeds moeilijker te organiseren werden. We zijn er blij dat er duidelijkheid is over jeugdwerk nu en in de paasvakantie. Hou de komende dagen en weken de website van De Ambrassade in de gaten voor duidelijkheid over het organiseren van jeugdactiviteiten.  

 

Ook interessant...

Mondmaskers en Megafonen: Onze stem gaat niet meer in lockdown

Kinderen en jongeren moeten centraal staat in de relance en na corona. Met dit advies maken we de rekening op van de voorbije maan...
Advies

Luisteren is voorbij, jongeren willen actie.

We bundelen de krachten met de Vlaamse Scholierenkoepel en de Vlaamse Vereniging van Studenten met een duidelijke boodschap naar h...
  • #Actua
  • #Jeugdwerk
  • #Beleid
Nieuwtje

Vier voorstellen voor jeugdactiviteiten voor het overlegcomité van vrijdag.

We zijn blij dat ons gezamenlijk signaal van maandag werd opgepikt. We maken onze voorstellen concreet in 4 delen.
  • #Actua
  • #Corona
  • #Jeugdwerk
Nieuwtje