header.back to home

Elk jaar organiseert de Europese Unie de European Youth Week, ofwel de Europese Jeugdweek. Tijdens die week staan de onderwerpen die belangrijk zijn voor kinderen, jongeren en hun organisaties centraal.

De Europese jeugdweek vindt jaarlijks plaats en is een week vol sessies en events waarin de stem van jongeren en het dichter brengen van jongeren en Europa centraal staan. Het gaat erover dat EU wilt weten wat leeft bij jongeren en langs de andere kant wilt de EU tonen wat ze doet voor jongeren. Het thema van deze editie is "Onze toekomst in onze handen"

Prangende vragen.

Jongeren uit heel Europa kregen dit jaar de kans om hun vragen te stellen aan de Europese Commissaris voor Jeugd en Onderwijs Mariya Gabriel. Ook EU-jongerenvertegenwoordiger Alpha stuurde daarvoor twee vragen in.

Wil je zelf ook graag een vraag stellen aan Europese Commissaris voor Jeugd en Onderwijs Mariya Gabriel? Dat kan! Stuur je filmpje met vraag door via de link hieronder.

Ook interessant...

75 jaar VN: hoe zou onze “droom-VN” eruitzien?

VN jongerenvertegenwoordiger Lina blikt kritisch terug op 75 jaar VN. Wat zijn werkpunten voor de VN vanuit een jongerenperspectie...
  • #Internationaal
Blog

Reisverslag: EU Youth Conference 2021, internationaal digitaal!

EU jongerenvertegenwoordiger Alpha en staffer Sophie schreven een verslag over de digitale EU Youth Conference van 2021.
  • #Internationaal
  • #Corona
Blog