header.back to home

Op 21 januari 2022 werd de coronabarometer geboren, een tool om het toekomstige beleid van de pandemie te voorspellen en het virus te bestrijden. En die barometer, die ziet er goed uit.

Het overlegcomité stelde zojuist eindelijk de langverwachte coronabarometer voor. Die barometer geeft ons perspectief en duidelijkheid over welke regels er de komende maanden kracht zullen zijn in de bestrijding van het coronavirus.

Eindelijk wordt er geluisterd. We zijn zeer blij dat er aandacht besteed werd aan onze vragen van voor de kerstvakantie, die we gisteren opnieuw herhaalden. Het was dan ook de hoogste tijd dat er meer aandacht kwam voor mentaal welzijn en de waarde van jeugdactiviteiten. Het overlegcomité voert in deze barometer ook een rechtzetting door van de absurditeiten in de huidige maatregelen.

Franka

"Met de barometer kan het jeugdwerk opnieuw activiteiten plannen en organiseren, zowel voor het aanbod doorheen het jaar, als in de vakantie. We zijn blij dat de rechtzettingen van de absurditeiten, waar we al sinds 3 december op wachtten, eindelijk doorgevoerd worden."

Franka Foré, ondervoorzitter

We kunnen met het jeugdwerk opnieuw plannen maken. Daarvoor wachten we nog even af hoe de volledige barometer eruit ziet. In de loop van volgende week zal De Ambrassade meer duidelijkheid brengen voor het organiseren van jeugdactiviteiten in de verschillende codes van de barometer.

Zoals het bij elke pasgeboren baby hoort, zullen we de komende weken en maanden goed opvolgen hoe het gebruik van de coronabarometer verloopt en wat de impact ervan is op kinderen, jongeren en hun organisaties. Zeker voor kinderen en jongeren in kwetsbare situaties blijven het pittige tijden. Maar we zijn zeer tevreden dat onze beleidsmakers eindelijk hun situatie erkennen én benoemen.

Ook interessant...

Onze verwachtingen voor het Overlegcomité van 20 januari.

Wat vragen we van het Overlegcomité van vrijdag 21 januari voor kinderen, jongeren en hun organisaties?
  • #Corona
  • #Actua
Nieuwtje

Rechten van kinderen en jongeren zijn niet optioneel

Het verschil in maatregelen voor gevaccineerde en niet-gevaccineerde jongeren maakt opnieuw de pijnpunten van het pandemiebeleid d...
  • #Corona
  • #Actua
Blog

Een heldere oplossing voor de kerstchaos

Woensdag 22 december wordt het uur van de waarheid voor de kerstvakantie van vele kinderen en jongeren. Een heldere oplossing ligt...
  • #Corona
  • #Jeugdwerk
Nieuwtje