header.back to home

We kunnen kort zijn: het jeugdwerk staat onder druk. Momenteel gaat minder dan 0,1 procent van de Vlaamse begroting naar jeugdbeleid. Terwijl de uitdagingen waarmee kinderen, jongeren en hun organisaties geconfronteerd worden, alleen maar groter zijn.

Met het jeugdwerk willen we daarop inzetten. We willen kinderen en jongeren omringen en ondersteunen om ten volle zichzelf te kunnen zijn. 100 jeugdorganisaties willen zich daar ook de komende jaren ten volle voor smijten voor alle kinderen en jongeren in Vlaanderen en Brussel. En samen kunnen we deze ambities effectief waar maken.

Maar daar is geld voor nodig. 7 miljoen euro om precies te zijn. Meer weten? 

Tijd voor actie!

Op woensdag 9 juni roepen we beleidsmakers op om eindelijk te investeren in ons, kinderen, jongeren en hun organisaties.
7 miljoen, dat is wat er nodig is om het jeugdwerk zijn ambities waar te laten maken!

Wat doen we?

We doen wat alle jeugdorganisaties soms moeten doen om de kas te spijzen, we organiseren een wafelenbak voor beleidsmakers! Maar die wafels proeven onze beleidsmakers niet zomaar. Wie een wafel krijgt, krijgt er meteen onze ambitieuze toekomstplannen en oproep bij.

We hebben jullie steun nodig om hen nu al warm te maken.
Want als we met alle kinderen, jongeren en hun organisaties op de barricade staan en onze oproep delen, kan er vast wel een wafel en 7 miljoen vanaf!

Via de knoppen hieronder kan je sociale media content downloaden en verspreiden, meer te weten komen over onze oproep én die delen of rechtstreeks naar het Facebook evenement gaan.

Hou onze kanalen goed in de gaten!

wafelenbak-voor-7-miljoen.png

Ook interessant...

Structureel investeren in het jeugdwerk

In juni 2021 vroegen we een investering van 7 miljoen in het jeugdwerk.
  • #Jeugdwerk
Advies

Cijfers in het jeugdwerk

Er zijn vandaag weinig tot geen complete cijfers te vinden over het jeugdwerk en het jeugdbeleid in Vlaanderen.
Advies