Internationale dag van de jeugd 2017

11/08/2017Tags: #Youthday, internationale dag van de jeugd, participatie

12 augustus is de jaarlijse hoogmis van de jeugd. Elk jaar gooien wij de handjes in de lucht voor de internationale dag van de jeugd. De Verenigde Naties riepen deze dag in het leven om de aandacht te vestigen op jongeren in heel de wereld die een bijdrage leveren aan de samenleving. In dat geval zijn ze bij de Vlaamse Jeugdraad aan het goede adres! Daarnaast wil de VN jongeren bewust maken van het werk en het actieprogramma van de Verenigde Naties.

Wist je dat ... jongeren de toekomst zijn? Die boutade heb je vast al eerder gehoord. Maar deze dag van de jeugd vraag ook om jongeren toegang te geven tot een duurzame toekomst. Wist je bvb. dat ...

  • 1 op 3 Europese jongeren het risico lopen op armoede & sociale uitstluiting?
  • jongeren tegenwoordig beter opgeleid zijn dan vroeger, maar toch 2 keer meer kans lopen om werkloos te worden?
  • slechts 0,5% van de Europese parlementariërs onder de 30 jaar zijn?

Jongeren moeten betrokken worden bij besluitvorming. Daar zijn we als Vlaamse Jeugdraad voluit van overtuigd. Daarom steunen we als Vlaamse Jeugdraad voluit het initiatief van de internationale dag van de Jeugd en de boodschap die ze dit jaar wil uitdrdagen.

Geef kinderen & jongeren een stem in onze maatschappij,

betrek ze bij belangrijke beslissingen,

en vraag hen vooral wat zij denken en oplossingen zien.

Als Vlaamse Jeugdraad geven we kinderen & jongeren een stem. Zo trekken we de hele zomer lang rond om kinderen en jongeren te bevragen. 500 jongeren kregen al de vraag voorgeschoteld: waar lig jij wakker van? Als jij de macht had voor 1 dag: wat zou jij dan veranderen? Kom meer te weten over de Touristen, of vul online de bevraging in en laat ons zo je mening weten!